THE WILD WILD WEST  @ wildwildwest.org
THE WILD WILD WEST @ wildwildwest.org
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Wild Wild West - Chat and Play
 Wild Wild West General Discussion Board
 WQ 186: Another Child's Garden of Versus (Part II)
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

ccb
SS Quizmaster Emeritus

3799 Posts

Posted - 11/03/2005 :  21:54:59  Show Profile
Here, at last, is what you all have been waiting for: the conclusion of WQ 183.

Again your challenge is to guess your way to a fresh Anabella by suggesting the most correct answers for the following multiple-choice questions. As before, all of these are based on Ken Pettus's original script (25 October 1968), "The Night of the Ominous Oculist," eventually produced as "The Night of the Winged Terror."

Last month covered Part I. Here is Part II. Good luck!

1. The opening words of Act I in Pettus’s shooting script are those of

a. Toombs: “Now let me report on Philadelphia.”
b. West, to a mysterious man exiting a saloon: “Pardon me, sir.”
c. Ramirez: “I thought you said your partner would be joining us, Señor Harper.”
d. Harper: “This thing probably worked on some sort of pre-set clock mechanism, Jim, but we’ll never know for sure.”

2. In Pettus’s script, West suggests that Harper ride ahead of him to Mexico because

a. West never received a pair of Raven’s eyeglasses.
b. West was conditioned and cannot be trusted in Nogales.
c. West is determined to stay in San Pablo until he locates “the girl.”
d. They agree that West only dreamt his visit to Raven’s headquarters.

3. In Pettus’s script, West discovers the location of Raven’s San Pablo hideout

a. In a blacksmith shop.
b. In the San Pablo courthouse.
c. In the saloon where West was drugged.
d. Behind a storefront named “Rosa’s Millinery.”

4. As West spies on a meeting of The Raven, Pettus imagined that its members would be dressed in

a. Black formal attire.
b. Magenta turtlenecks.
c. Ordinary street–clothes.
d. Orange surgical robes and caps.

5. Pettus suggested that, as the conditioned agent takes aim on his target,

a. The former sees the latter as “the embodiment of evil.”
b. The former sees the latter “with an intense, pinpoint clarity.”
c. A U.S. Secret Service agent throws himself in front of the victim.
d. The Mexican Secret Service apprehends the agent after a furious fight.

6. A difference between Pettus’s scripted Act I and what was filmed is

a. The action takes place, not in Nogales, but in Mexico City.
b. West overcomes his prior brainwashing by killing Chaveros.
c. President Juarez, not Ambassador Ramirez, is the intended victim.
d. Harper, not West, is the agent who attempts to assassinate Ramirez.

7. According to the script, when West meets Professor Toombs after the assassination attempt,

a. West lights his cigar.
b. The two men shake hands.
c. West kisses him on the lips.
d. West decks him with a right cross.

8. According to the script, when West awakens in Raven’s lair,

a. The room is filled with black birds.
b. Its walls are covered with “grotesquely large, menacing eyes.”
c. On its wall is “a cross-section drawing of the human head and brain.”
d. Tycho is gazing at him, “as though he were an unusually interesting specimen.”

9. As Act II was originally scripted, West

a. Never realizes that the assassination attempt was not successful.
b. Is subjected to relentless conditioning with eye–drops and kinetoscope.
c. Escapes Raven’s lair, only to be recaptured—by a conditioned Frank Harper.
d. Is shown photographs of a crime-scene, in which he recognizes Frank Harper by Hiram Sneed’s finger–ring.

10. As Pettus imagined the appearance of Wolfgang Kralle, the mad professor

a. “Weirdly resembles Adolph Hitler.”
b. Possesses “handsome features: a German Dorian Gray.”
c. Is “a balding, distinguished gentleman with a white handlebar moustache.”
d. “Looks a little like a cross between Mr. Hyde and the Hunchback of Notre Dame.”

11. Pettus originally dramatized a lovers’ tryst between West and Rosa (to be renamed Laurette)

a. By a lakeside.
b. In her boudoir.
c. In the Mexican wilderness.
d. In the saloon–booth where she previously drugged him.

12. Pettus’s script refers to the bait used by Harper to gain entry into Raven as

a. “The Lazlo Spectrum.”
b. “The Laxio Spectrum.”
c. Both of the preceding.
d. Neither of the preceding.

13. As originally scripted,

a. West
b. Tycho
c. Toombs
d. Occularis II

seriously has the hots for Rosa/Laurette.

14. When West pays his uninvited visit to Raven’s conference room (Act II), the script says that Tycho dramatizes the terrorist organization anticipated dominion by igniting

a. A suspended globe.
b. A map of the United States.
c. A wax figure of President Grant.
d. A replica of the capitol in Washington.

15. The script also says that, when Dr. Occularis II returns to the saloon to escort “Kralle” to Raven (Act III), he finds Frank Harper

a. Reciting Goethe’s Faust.
b. Singing Mozart’s Die Zauberflöte.
c. Playing Chopin’s “Minute Waltz” on a piano.
d. Playing Wagner’s Die Götterdämmerung on a piano.

16. In Act IV, we saw Frank Harper bluff the suspicious Toombs by faking an explosion in West’s upraised palm. In Pettus’s script, the bluff is accomplished

a. In the very same way.
b. By threatening Toombs with an ugly syringe.
c. By threatening Toombs with an alcohol lamp.
d. With a lot of German pseudo-scientific doubletalk: “a final examination.”

17. Pettus’s script originally suggested that Frank Harper’s disguise as “Kralle”

a. Was never exposed.
b. Was penetrated by Tycho.
c. Did not fool his student Thaddeus Toombs.
d. Was unmasked by a saloon dame who knew the professor in Germany.

18. Originally scripted but eventually deleted from the episode we saw was

a. West’s piton–wire and trolley.
b. Artemus’s chemical leech.
c. West’s glass-cutting ring.
d. All of the preceding.

19. Originally scripted but eventually deleted from this episode was

a. A bellhop.
b. “Ravenette.”
c. “Dolly Dolan.”
d. All of the preceding.

20. Pettus’s original conclusion of this episode ended

a. Just as we saw it: in the varnish, with Frank’s exploding champagne bucket.
b. In the varnish, with West and Harper giving two cuties “an eye examination.”
c. With the agents finding a “We’ll meet again” message from Tycho on a kinetoscope in an empty oculist wagon.
d. In the varnish, with the agents’ dates proposing they all go to “The Great Gilligan’s Penny Arcade and Amusement Hall.”

couldron
SS novice field agent

1438 Posts

Posted - 11/04/2005 :  14:40:40  Show Profile
What fun. Some of these answers would have made the episode better.

1. d.
2. d.
3. a.
4. a.
5. a.
6. c.
7. d.
8. d.
9. d.
10. c.
11. b.
12. c.
13. b.
14. c.
15. c.
16. a.
17. a.
18. d.
19. a.
20. a.
Go to Top of Page

ccb
SS Quizmaster Emeritus

3799 Posts

Posted - 11/04/2005 :  17:10:49  Show Profile
couldron: What fun. Some of these answers would have made the episode better.

Why, thank you. I hope that your response will encourage others to play along!

Remember, frineds: This is all in fun. It is not, thank God, an SAT. Enjoy!
Go to Top of Page

Redhead1617
SS novice field agent

USA
1393 Posts

Posted - 11/05/2005 :  09:58:46  Show Profile  Visit Redhead1617's Homepage
*Red's too dumbfounded to play this week*


methinks I'll just be happy with last week's Arabella and watch this one in play

~Red

*sigh...where's MY Ross Martin?
Go to Top of Page

MonkeeMaven
SS 1st assignment - desk job

393 Posts

Posted - 11/05/2005 :  20:38:22  Show Profile  Visit MonkeeMaven's Homepage
quote:
Originally posted by ccb
Remember, frineds: This is all in fun. It is not, thank God, an SAT. Enjoy!


Did better on the SAT than I could ever do here.
Go to Top of Page

couldron
SS novice field agent

1438 Posts

Posted - 11/11/2005 :  19:26:12  Show Profile
Where is everyone

Here it is Friday and I am the only one to answer. All you have to do is guess.

Go to Top of Page

Redhead1617
SS novice field agent

USA
1393 Posts

Posted - 11/11/2005 :  20:50:26  Show Profile  Visit Redhead1617's Homepage
fine, I'll guess, but I'm bad at guessing, as my SATs proved and what has me on the borderline of chickening out of the GREs

1. The opening words of Act I in Pettus’s shooting script are those of
b. West, to a mysterious man exiting a saloon: “Pardon me, sir.”


2. In Pettus’s script, West suggests that Harper ride ahead of him to Mexico because
c. West is determined to stay in San Pablo until he locates “the girl.”


3. In Pettus’s script, West discovers the location of Raven’s San Pablo hideout
c. In the saloon where West was drugged.


4. As West spies on a meeting of The Raven, Pettus imagined that its members would be dressed in
b. Magenta turtlenecks.

5. Pettus suggested that, as the conditioned agent takes aim on his target,
a. The former sees the latter as “the embodiment of evil.”

6. A difference between Pettus’s scripted Act I and what was filmed is
d. Harper, not West, is the agent who attempts to assassinate Ramirez.

7. According to the script, when West meets Professor Toombs after the assassination attempt,
d. West decks him with a right cross.

8. According to the script, when West awakens in Raven’s lair,
d. Tycho is gazing at him, “as though he were an unusually interesting specimen.”

9. As Act II was originally scripted, West
b. Is subjected to relentless conditioning with eye–drops and kinetoscope.


10. As Pettus imagined the appearance of Wolfgang Kralle, the mad professor
c. Is “a balding, distinguished gentleman with a white handlebar moustache.”

11. Pettus originally dramatized a lovers’ tryst between West and Rosa (to be renamed Laurette)
b. In her boudoir.

12. Pettus’s script refers to the bait used by Harper to gain entry into Raven as
b. “The Laxio Spectrum.”

13. As originally scripted,
d. Occularis II

seriously has the hots for Rosa/Laurette.

14. When West pays his uninvited visit to Raven’s conference room (Act II), the script says that Tycho dramatizes the terrorist organization anticipated dominion by igniting
c. A wax figure of President Grant.

15. The script also says that, when Dr. Occularis II returns to the saloon to escort “Kralle” to Raven (Act III), he finds Frank Harper
c. Playing Chopin’s “Minute Waltz” on a piano.


16. In Act IV, we saw Frank Harper bluff the suspicious Toombs by faking an explosion in West’s upraised palm. In Pettus’s script, the bluff is accomplished
a. In the very same way.


17. Pettus’s script originally suggested that Frank Harper’s disguise as “Kralle”
b. Was penetrated by Tycho.

18. Originally scripted but eventually deleted from the episode we saw was
d. All of the preceding.

19. Originally scripted but eventually deleted from this episode was
b. “Ravenette.”

20. Pettus’s original conclusion of this episode ended
c. With the agents finding a “We’ll meet again” message from Tycho on a kinetoscope in an empty oculist wagon.


well, I guessed...

~Red

*sigh...where's MY Ross Martin?
Go to Top of Page

ccb
SS Quizmaster Emeritus

3799 Posts

Posted - 11/12/2005 :  09:03:51  Show Profile
I apologize for the delay in resolving last weekend's quiz and posting a new one for this weekend. Colonel Richmond had me on special assignment, and I've only just returned.

The correct answers for last weekend:

1. The opening words of Act I in Pettus’s shooting script are those of

d. Harper: “This thing probably worked on some sort of pre-set clock mechanism, Jim, but we’ll never know for sure.” Harper refers, not to the explosive piñatas, but to four cannons on the San Pablo town square, which were deleted from the final shooting script.

2. In Pettus’s script, West suggests that Harper ride ahead of him to Mexico because

a. West never received a pair of Raven’s eyeglasses.

3. In Pettus’s script, West discovers the location of Raven’s San Pablo hideout

a. In a blacksmith shop.

4. As West spies on a meeting of The Raven, Pettus imagined that its members would be dressed in

d. Orange surgical robes and caps.

5. Pettus suggested that, as the conditioned agent takes aim on his target,

a. The former sees the latter as “the embodiment of evil.” This idea, also scripted by Pettus with reference to Harper's attempted killing of West (Part I), was probably dropped because it was needless, its special effects too expensive.

6. A difference between Pettus’s scripted Act I and what was filmed is

b. President Juarez, not Ambassador Ramirez, is the intended victim. This, I think, would have made for a more interesting episode. Notice that Ramirez is played by actor Frank Sorello, who played Juarez in other episodes ("The Eccentrics," "The Assassin").

7. According to the script, when West meets Professor Toombs after the assassination attempt,

a. West lights his cigar. Though (c) would have made for one of the series' most memorable moments!

8. According to the script, when West awakens in Raven’s lair,

c. On its wall is “a cross-section drawing of the human head and brain.”

9. As Act II was originally scripted, West

d. Is shown photographs of a crime-scene, in which he recognizes Frank Harper by Hiram Sneed’s finger–ring.

10. As Pettus imagined the appearance of Wolfgang Kralle, the mad professor

d. “Looks a little like a cross between Mr. Hyde and the Hunchback of Notre Dame.” (No fooling!)

11. Pettus originally dramatized a lovers’ tryst between West and Rosa (to be renamed Laurette)

a. By a lakeside. Pettus imagined some heavy petting here, which likely sent CBS censors into a swivet.

12. Pettus’s script refers to the bait used by Harper to gain entry into Raven as

c. Both of the preceding. It's either a typo in the script—or Pettus himself couldn't make up his mind!

13. As originally scripted,

c. Toombs

seriously has the hots for Rosa/Laurette. On learning of "Kralle"'s visit, Toombs says to her, "This is a historic day for Raven — [whispering amorously into her ear] and for us."

14. When West pays his uninvited visit to Raven’s conference room, the script says that Tycho dramatizes the terrorist organization anticipated dominion by igniting

d. A replica of the capitol in Washington.

15. The script also says that, when Dr. Occularis II returns to the saloon to escort “Kralle” to Raven (Act III), he finds Frank Harper

d. Playing Wagner’s Die Götterdämmerung on a piano.

16. In Act IV, we saw Frank Harper bluff the suspicious Toombs by faking an explosion in West’s upraised palm. In Pettus’s script, the bluff is accomplished

c. By threatening Toombs with an alcohol lamp. He offers to subject the "conditioned" West to five minutes in its flame, if Toombs will first withstand it for only five seconds.

17. Pettus’s script originally suggested that Frank Harper’s disguise as “Kralle”

d. Was unmasked by a saloon dame who knew the professor in Germany. Pettus named her "Dolly Dolan," who arouses the suspicions of Occularis II in the saloon. The character and that whole business was dropped.

18. Originally scripted but eventually deleted from the episode we saw was

c. West’s glass-cutting ring. He uses it to penetrate the transparent sheet behind which Tycho stands, after all but West and Harper have left the room.

19. Originally scripted but eventually deleted from this episode was

d. All of the preceding.

20. Pettus’s original conclusion of this episode ended

d. In the varnish, with the agents’ dates proposing they all go to “The Great Gilligan’s Penny Arcade and Amusement Hall.” The idea was more cleverly recycled for the tag of "The Sabatini Death," featuring Alan Hale, Jr., and Jim Backus.

Correct answers be hanged—I'm awarding Anabellas to both couldron and Redhead for having the moxie just to play!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
THE WILD WILD WEST @ wildwildwest.org © WildWildWest.org - Third Side of the Coin Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000